Veilig en
comfortabel
uit & thuis

Vervoer met zorg

Rolstoeltaxi

Zit u in een rolstoel? Ook dan kunnen wij u vervoeren met onze speciaal aangepaste auto’s en bussen. Onze chauffeurs weten precies hoe ze ook u veilig en comfortabel kunnen vervoeren. 

Extra zorg

De chauffeurs van onze rolstoeltaxi’s hebben een speciale ‘ doelgroepen-opleiding’  gevolgd. Voor deze opleiding neemt de chauffeur zelf ook plaats in een rolstoel zodat hij/zij zelf ervaart bij welk rijgedrag leidt tot een comfortabele rit.

Wat betekent dat voor u?

  • de chauffeur helpt u netjes vanaf de voordeur;
  • de chauffeur is voorzichtig met het helpen ‘ instappen’  via de lift;
  • uw rolstoel wordt vastgezet zodat u veilig reist;
  • de chauffeur past zijn rijgedrag aan;
  • hij helpt zodra u op de plaats van bestemming bent.

Met een scootmobiel kunt u ook met ons reizen. Houdt u er wel rekening mee dat u tijdens de rit niet in de scootmobiel kunt blijven zitten in verband met veiligheidsoverwegingen. U kunt dan plaatsnemen op een zitplaats van de taxi.

Wilt u met meer dan 6 rolstoelen tegelijkertijd reizen? Neem dan contact op met onze afdeling TCR Tours. Zij beschikken over touringcars met speciale rolstoelliften. Telefoon: (0572) 35 35 35 of mail: info@tcr-tours.nl.

Vervoer met zorg

Iedereen heeft recht op veilig en comfortabel vervoer. Dat vinden wij bij TCR heel belangrijk. Wij bieden net dat beetje extra zorg, speciaal voor mensen die dat goed kunnen gebruiken.

Zorgvervoer

In opdracht van diverse verzekeringsmaatschappijen verzorgt TCR Vervoer de ritten van en naar ziekenhuizen en verschillende behandelcentra. We rijden naar alle (academische) ziekenhuizen in Nederland.

Wanneer u een nierdialyse of bestraling ondergaat, wordt het vervoer altijd vergoed door uw verzekering. Moet u revalideren of volgt u fysiotherapie dan moet u een indicatie van uw verzekering hebben. Zit u (tijdelijk) in een rolstoel of scootmobiel, dan vervoeren wij u per rolstoeltaxi.

Wilt u meer informatie, bel dan even naar 088 - 35 35 400.

Dagbehandeling

TCR Vervoer verzorgt het vervoer van en naar diverse dagbehandelingscentra in de regio, zowel voor somatische als voor psychogeriatrische dagbehandeling. Het dagbehandelingscentrum regelt het vervoer in overleg met ons zodat de cliënten er geen omkijken naar hebben.

Enkele dagbehandelingcentra waarvoor TCR Vervoer rijdt:

  • Carinova locatie de Hartkamp
  • Carinova locatie Graaf Florisstraat
  • AC de Tamarinde
  • Zorggroep Raalte

Afhankelijk van de cliënt wordt hij/zij vervoerd per reguliere of rolstoeltaxi. De kosten worden vergoed op basis van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). De eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen
.

TCR Groep
Lees meer